Blog

Plan biznesi shembull
Plan biznesi shembull – Udhëzues hap pas hapi

Ky është një plan biznesi shembull i ndarë në seksione për t’ju ndihmuar të zhvilloni idenë tuaj të biznesit. Le të fillojmë: 1. Të dhënat Detajet e biznesit dhe pronarit 2. Përmbledhja ekzekutive 3. Sfondi i pronarit 4. Produktet dhe […]

3 Nëntor, 2022

lexo
Lexo – 6 Libra klasik për t’u lexuar

Lexo këto 6 libra që jo pa qëllim quhen klasik.  Të shkruar nga mendjet më të mira letrare, këta libra kanë një temë universale, personazhe interesante, përvoja, këndvështrime dhe emocione që janë ende aktuale.  Nëse ju pëlqen të lexoni, këtu […]

19 Tetor, 2022

Punë online
Punë online – 6 Avandazhet

A është një punë online më e thjeshtë, më komode, më fitimprurëse se një punë e zakonshme zyre dhe terreni?  Më poshtë keni 6 përfitimet e një punë online: 1. Balancë më e mirë punë jetë Shumë punë online kanë […]

8 Korrik, 2022

mendimi kritik
Mendimi kritik – Një aftësi që të duhet

Mendimi kritik është aftësia për të menduar qartë, racionalisht dhe  duke kuptuar lidhjen logjike midis ideve.  Mendimi kritik ka qenë subjekt i shumë debateve dhe mendimeve që nga koha e filozofëve të hershëm grekë si Platoni dhe Sokrati. Gjithashtu ka […]

20 Maj, 2022

Plan biznesi
Plan biznesi – 5 Hapa për ta shkruar atë

Një plan biznesi është një udhërrëfyes gjithëpërfshirës për rritjen dhe zhvillimin e biznesit tuaj të vogël.  Ai përmban informacion se kush jeni, çfarë planifikoni të bëni dhe si planifikoni ta bëni atë.  Në këtë artikull, ne do t’ju shpjegojmë gjithçka […]

22 Prill, 2022

Libra për adoleshentë
Libra për adoleshentë – 5 Sugjerime

Nëse keni fëmijë të moshës 12-18 vjeç apo të njohur, dhurojuni atyre këto libra për adoleshentë. Do të jenë një ndihmë e vërtetë për të kaluar sfida të moshës apo për të hedhur poshtë disa stereotipe të mësuara gabim. Më […]

14 Prill, 2022

Poezi dashurie
Poezi dashurie – Disa prej tyre në shqip dhe të huaja

Nëse jeni duke kërkuar për poezi dashurie, më poshtë keni një listë me disa prej tyre.  Nëse ju pëlqen stili klasik, apo jeni një romantik që kërkon të shuaj etjen me doza të larta dashurie ose thjesht një person kërkon […]

8 Prill, 2022

Mësim
Mësim – Si të mbaj mend më mirë atë që lexoj

Një mësim nuk përfundon me leximin, por me mbajten mend.  Ndërsa shumica e njerëzve, duke përfshirë shkencëtarët, bien dakord për përfitimet e leximit të librave, jo të gjithë duket se janë bërë të barabartë kur bëhet fjalë për të kujtuar […]

1 Prill, 2022

Koha e lirë
Koha e lirë – 7 Mënyra se si njerëzit e suksesshëm e kalojnë kohën e lirë

Koha e lirë, për shumë nga ne është një mundësi relaksi, një mundësi për të mbaruar një punë tjetër, një takim me miqtë, apo një mundësi suksesi.  Kur ktheheni në shtëpi nga puna, çfarë bëni? Këtu janë shtatë gjërat që […]

25 Mars, 2022

Leximi
Leximi – 6 Përfitimet e leximit bazuar në studime

Leximi përtej kënaqësisë, ka dhe përfitime të verteta fizike. Nga të mësuarit fjalë të reja, tek ruajtja e shëndetit mendor, leximi mund t’i bëjë të gjitha.  Në rast se ju nevojitet një kujtesë se sa i rëndësishëm është leximi i […]

18 Mars, 2022

Page 2 of 4