Shkenca dhe Teknologjia

Zbulo më shumë për kategorinë Shkenca dhe Teknologjia


A (Very) Short History of Life on Earth
A (Very) Short History of Life on Earth

Mësoni idetë kryesore të librit nga Henry Gee A (Very) Short History of Life on EarthNjë histori miliardë-vjeçare e tokës dhe njerëzimit A (Very) Short History of Life on Earth është një udhëtim i shkurtër në kohë. Tregimi i të […]

11 Nëntor, 2022

Superminds
Superminds

Mësoni idetë kryesore të librit nga T. W. Malone Superminds Supermendja dhe kompjuterët: e ardhmja e evolucionit Superminds ofron një analizë të detajuar të grupeve të organizuara të njerëzve të njohur si “superminds”, së bashku me rregullat që i qeverisin […]

25 Mars, 2022

The-Coming-Plague
The Coming Plague

Mësoni idetë kryesore nga libri i Laurie GarrettThe Coming Plague Të kuptojmë se si zhvillohen epidemitë “The Coming Plague” është një udhëtim interesant drejt zbulimit, në botën e mikrobiologjisë. Botuar për herë të parë në 1994, është ende i rëndësishëm […]

5 Nëntor, 2021

Astrophysics for People in a Hurry
Astrophysics for People in a Hurry

Mësoni idetë kryesore nga libri i Neil deGrasse Tyson. Astrophysics for People in a HurryNjihni adresën tonë kozmike në univers. Falë ‘’Astrophysics for People in a Hurry’’, ne u nisëm për një udhëtim në univers, midis galaktikave, diellit dhe vrimave […]

8 Mars, 2021

The Art of Statistics
The Art of Statistics

Mësoni idetë kryesore nga libri i David Spiegelhalter. The Art of Statistics How to Learn from Data. Statistikat janë shkencë dhe në të njëjtën kohë, art: zotërimi i bazave është thelbësor për të qenë në gjendje të interpretojmë një botë të […]

5 Mars, 2021

Competing in the Age of Al
Competing in the Age of AI

Mësoni idetë kryesore nga libri i Marco Iansiti, Karim R. Lakhani. Competing in the Age of AIStrategy and Leadership When Algorithms and Networks Run the World. Kompanitë si Amazon, Facebook dhe Microsoft po revolucionarizojnë tregun global përmes përdorimit të të […]

5 Mars, 2021