Blog

Si të shkruajme një letër motivimi? Këshilla dhe shembuj
Si të shkruajme një letër motivimi? – Këshilla dhe shembuj

Një letër motivimi është një dokument që shoqëron aplikimin tuaj për mundësi të ndryshme, të tilla si punë, praktika, bursa ose programe arsimore. Shërben si shansi juaj për të përcjellë pasionin, qëllimet dhe arsyet për të kapur mundësinë.  Në këtë […]

10 Gusht, 2023

Pesë libra nga autorë francezë që duhet t'i lexoni gjatë udhëtimit tuaj
Pesë libra nga autorë francezë që duhet t’i lexoni gjatë udhëtimit

Disa autorë francezë kanë luajtur një rol të rëndësishëm në formësimin e peizazhit letrar, jo vetëm brenda Francës, por edhe në skenën globale. Ata kanë kontribuar në lëvizje të ndryshme letrare, duke eksploruar një gamë të gjerë temash dhe stilesh […]

4 Gusht, 2023

Avantazhet dhe disavantazhet e përdorimit të Chat GPT
Avantazhet dhe disavantazhet e përdorimit të ChatGPT

ChatGPT është aktualisht një nga mediat e njohura të AI Chatbot dhe roboti më i fuqishëm i inteligjencës artificiale dhe po jep zgjidhjet më të mira për çdo problem. Në këtë blog, ne do të diskutojmë: 1. Çfarë është ChatGPT? […]

27 Korrik, 2023

poem poetik proze poet autor
Prozë poetike – Çfarë është dhe disa shembuj

Prozë poetike ose poezia në prozë është poezi e shkruar në formë proze në vend të formës së vargjeve. Kjo duke ruajtur cilësitë poetike si imazhet, parataksat dhe efektet emocionale. Lexoni më shumë për: 1. Çfarë është poezia në prozë? […]

12 Janar, 2023

5 sugjerime nga ekspert të shëndetit mendor per libra motivimi
Libra motivues – 5 sugjerime nga ekspert të shëndetit mendor

Libra motivues të vetë-ndihmës mund të jenë të dobishëm për disa njerëz, sepse ato mund të shërbejnë si një fillim për dikë që ka nevojë për frymëzim për të vazhduar. Për t’ju ndihmuar, këtu janë libra motivimi të rekomanduar nga […]

21 Dhjetor, 2022

shkrim lexim poezi
Poezi – 5 Përfitime që marrim nga leximi i poezive

Një poezi është një lloj shkrimi artistik, që përpiqet të nxisë imagjinatën ose emocionet e lexuesit. Lexoni përfitimet që marrim nga leximi, shkrimi ose dëgjimi i poezive: 1. Nxit shprehjen emocionale Përfitimi numër një i të shkruarit apo lexuarit poezi […]

14 Dhjetor, 2022

Libra per te lexuar kete dimer
Libra për të lexuar këtë dhjetor – 5 Rekomandimet tona

Ja një listë me libra për të lexuar këtë dhjetor: 1. Një vit jetë si danezët Sugjerimi i parë për ju: Një vit jetë si danezët: Zbulimi i sekreteve të vendit më të lumtur në botë nga Helen Russell Danezët […]

7 Dhjetor, 2022

shitje shes
Shitje – Si t’i shisni diçka kujtdo

Shitje do të thotë jap ose dorëzoj (diçka) në këmbim të parave. Një nga aftësitë më të vlefshme që mund të ketë një shitës është të dijë të shesë çdo gjë. Të qenit një shitës i shkëlqyer hap shumë dyer […]

25 Nëntor, 2022

Lexo libra online
Lexo libra online – Dhe të përmbledhur për 4 arsye

Lexo libra online të përmbledhur si një mjet për të ndihmuar në të mësuarit, por ajo nuk mund të zëvendësojë mësimin.  Pra, dobia e një përmbledhjeje varet nga qëllimi i saj. Për ta ilustruar këtë, do të theksoj 4 mënyrat […]

18 Nëntor, 2022

Libra online falas
Libra online falas – Çfarë ju sugjerojmë të lexoni

Libra online falas mund të gjeni tek colibri, por me një veçori ndryshe, ata janë të përmbledhur. Ju mund të lexoni konceptet kyçe që trajton libri në 20 min. Më pas mund ta blini atë nëse doni të thelloheni më […]

10 Nëntor, 2022

Page 1 of 4