Ekonomia

Zbulo më shumë për kategorinë Ekonomia


The Big Short
The Big Short

Mësoni idetë kryesore të librit nga Michael Lewis The Big Short Historia e një grupi vizionarësh që thyen Wall Street Historia jonë fillon në vitet që çuan në kolapsin financiar botëror të 2007-08, e cila është quajtur “recesioni i madh”. […]

2 Dhjetor, 2022

Almost is Not Good Enough
Almost is Not Good Enough

Mësoni idetë kryesore të librit nga Andrew Jennings Almost is Not Good Enough Gjithçka që duhet të dini për të lulëzuar në shitje me pakicë Almost is Not Good Enough, shpjegon teknikat fituese që mund të përdoren në tregun me […]

8 Prill, 2022

Enough Is Enough
Enough Is Enough

Mësoni idetë kryesore nga libri i Rob Dietz, Dan O’NeillEnough Is Enough Menaxhimi ekonomik në një botë me gjithnjë e më pak burime “Mjaft” do të thotë “mjaftueshëm për një jetë të mirë”, por si e përcaktoni një mënyrë të […]

19 Nëntor, 2021

The Prosperity Paradox
The Prosperity Paradox

Mësoni idetë kryesore nga libri nga Clayton M. Christensen, Efosa Ojomo, Karen Dillon. The Prosperity ParadoxDuke u mbështetur në inovacionin për ta nxjerrë një vend nga varfëria. Autorët e “The Prosperity Paradox”, eksplorojnë dhe zbulojnë paradoksin e shumicës së ndërhyrjeve […]

9 Mars, 2021

Bitcoin Billionaires
Bitcoin Billionaires

Mësoni idetë kryesore nga libri i Ben Mezrich. Bitcoin BillionairesHistoria e atij që ndërtoi një perandori financiare me Bitcoin. Filmi “The Social Network” na i prezantoi si një lloj antagonistësh, por kjo është vetëm njëra anë e medaljes. Cameron dhe […]

9 Mars, 2021

Vaporized
Vaporized

Mesoni idete kryesore nga libir i Robert Tercek. VaporizedSolid Strategies for Success in a Dematerialized World. Robert Tercek na fton në një udhëtim për të zbuluar realitetin në të cilin jemi zhytur: një botë magjike e përcaktuar nga software-i në […]

9 Mars, 2021